oDesk Search Engine Optimization Test Answer (Part-1)

Question: 1
Which of the following search engines or directories provides the directory
search results for Yahoo?
Ans: B

Question: 2
Which of the following statements regarding website content are correct?
Ans: A

Question: 3
What is Keyword Density?
Ans: D

Question: 4

Which of the following statements about the Google Sitemap are correct:
Ans: A

Question: 5
Are RSS/Atom feeds returned in Google’s search results?
Ans: B

Question: 6
What does the term Keyword Prominence refer to?
Ans: C

Question: 7
Which of the following factors does Google take into account
while assessing whether or not a website is an authority website?
Ans: A,B,C

Question: 8
What is Anchor Text?
Ans: C

Question: 9
If you search for the term “iq test” in the Word Tracker keyword
suggestion tool, will it return the number of independent searches
for the term “iq”?
Ans: B

Question: 10
What is the illegal act of copying of a page by unauthorized parties
in order to filter off traffic to another site called?
Ans: D

Question: 11
Do search engines such as Google detect unnatural linking patterns by checking
the Class C IP address of the page where the link to the website originates?
Ans: A

Question: 12
What term is commonly used to describe the shuffling of positions in search
engine results in between major updates?

Ans: B

Question: 13
While grading your website, Google gives credit to outbound links pointing
to authority websites?
Ans: B

Question: 14
Which of the following URLs can the Google search engine spider?
Ans: E

Question: 16
What does the 302 server response code signify?
Ans: D

Question: 17
Which of the following statements is correct with regard to the description meta tag?
Ans: D

Question: 18
State whether true or false.The Yahoo Directory listing is a free service for commercial sites.
Ans: A

Question: 19
Which of the following statements is correct with regard to the images within a webpage?
Ans: B

Question: 20
Cloaking is a controversial SEO technique. What does it involve?

Ans: B

Question: 21
Which of the following facts about Alexa are correct?
ANS: A

Question: 22
Google looks down upon paid links for enhancing page rank. If a website sells links, what action/s does Google recommend to avoid being penalized?
Ans: C

Question: 23
Which of the following actions could get you banned by Google?
Ans: A

Question: 24
Which of the following statements about Google’s technical and quality guidelines is true?
Ans: B

Question: 25
Which of the following is an ethical SEO Technique?

Ans: D

Question: 26
All major search engines are case sensitive.
Ans: B

Question: 27
While optimizing your website it is important to generate the right type of traffic, how does the Bounce Rate information help in this regard?
Ans: B