oDesk Search Engine Optimization Test Answer (Part-2)

Question: 28
Which of the following factors contribute towards link popularity of a website?
Ans: A,B,C,D

Question: 29
Search engines do not index some common words (such as “or”, “and”, “when”, and “in”) within the webpage. What are these common words called?
Ans: D

Question: 30
Which of the following activities could be looked down upon by Google as per their quality guidelines?
Ans: B,C

Question: 31
Which of the following statements about RSS are correct?
Ans: A

Question: 32
_________ is usually the best web page to get linked to while receiving a themed in-bound link from another website.
Ans: D

Question: 33
Which of the following can be termed as good keyword selection and placement strategies?
ANS: A, D

Question: 34
If your site is not appearing in Google search results because of some unethical SEO practices in the recent past, _________________.
Ans: D

Question: 35
Which of the following statements about search engine optimizationtechniques are correct:

Ans: A, B, D

Question: 36
A Hallway Page is used to:
Ans: D

Question: 37
Which of the following free tools/websites could help you identify which city in the world has the largest search for the keyword – “six sigma”?
Ans: D

Question: 38
How are site maps important for the search engine optimization process?

Ans: C

Question: 39
State whether the following statement is true or false.A Sitemap provides a list of internal links to user accessible pages on a website.
Ans: A

Question: 40
What is the function of “indexer” part of the Google search engine?
Ans: D

Question: 41
Which of the following conditions will Google treat favorably from the ‘Relevancy’ perspective?
Ans: D

Question: 42
Some words, when followed by a colon, have special meanings to Yahoo. What is performed by the link: operator?
ANS: C

Question: 43
Which of the following factors have an impact on the Google PageRank?
ANS: A

Question: 44
What is the term for Optimization strategies that are in an unknown area of reputability/validity?
ANS: C

Question: 45
Why is it a bad idea from the seo perspective to host free articles and write ups that are very common on the internet.
ANS: B

Question: 46
The following robots meta tag directs the search engine bots:
ANS: B

Question: 47
_________________ use both crawlers and directories to generate relevant results.
ANS: D

Question: 48
Which of the following statements is correct with regard to natural links?
ANS: C

Question: 49
What will happen if you type the words ‘Certification -Networking’ in the Google search box?
ANS: D

Question: 50
If you enter ‘Help site:www.microsoft.com’ in the Google search box, what will Google search for?
ANS: B

Question: 51
Which of the following statements about FFA pages are true?
ANS: B

Question: 52
What is the name of the search engine technology due to which a query for the word ‘actor’ will also show search results for related words such as actress, acting or act?
ANS: D

Question: 53
If a website’s search engine saturation with respect to a particular search engine is 20%, what does it mean?
NS: A

Question: 54
What is the main reason for the effectiveness of optimizing a webpage towards a long tail keyword search?
ANS: A